<p>Aangifte IB: wat met het buitenlands pensioen?</p>

De Belastingdienst geeft uitleg over de verwerking van het buitenlands pensioen in de IB-aangifte om onjuiste aangiften te voorkomen.

<p>Verlaging gebruikelijk loon vanwege coronacrisis</p>

Als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de omzet en liquiditeit van een bv, mogen de bv en aanmerkelijkbelanghouder gedurende 2020 tijdelijk een lager maandloon afspreken....Aan het einde van het jaar stelt de bv het gebruikelijk jaarloon voor 2020 vast en vermeldt dit in de aangifte...

<p>Al tienduizenden aanvragen bij corona-noodloket voor bedrijven (TOGS)</p>

Enkele tienduizenden ondernemers hebben zich sinds afgelopen vrijdag al gemeld bij het noodloket voor bedrijven die direct getroffen zijn door de coronamaatregelen van het kabinet....Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

<p>’Uitstel vliegbelasting verkeerde reactie op de coronacrisis'</p>

Het uitstellen van de belasting op vliegtickets is de verkeerde reactie op de coronacrisis.

<p style="text-align: left;">Inventarisatie tegemoetkoming lokale belastingen vanwege corona</p>

Het kabinet heeft diverse fiscale maatregelen getroffen vanwege de economische gevolgen van de Corona-crisis. Hoe zit dat met de lokale belastingen?

<p>Toezegging contra legem is toch bindend voor inspecteur</p>

Rechtbank Gelderland oordeelt dat de inspecteur niet meer kan terugkomen op zijn toezegging mee te zullen werken aan het fiscaal partnerschap tussen de heer X...en mevrouw J. Het box 2 en box 3 inkomen wordt daarom volledig aan J toegekend, zodat de navordering van J in zoverre wordt verminderd en...

Geen woonplaats in Nederland ondanks officieel Nederlands adres

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat de heer X op het moment van overlijden en in de tien jaren daarvoor geen duurzame band van persoonlijke aard had met Nederland....De duur van zijn incidentele verblijf alhier was namelijk slechts afhankelijk van medische onderzoeken en het afwachten...

Geen woonplaats in Nederland ondanks officieel Nederlands adres

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat de heer X geen duurzame band van persoonlijke aard had met Nederland. De duur van zijn incidentele verblijf alhier was namelijk slechts afhankelijk van medische onderzoeken en het afwachten van de uitkomsten daarvan.

<p>Handboek Loonheffingen 2020 gepubliceerd</p>

Het Handboek Loonheffingen 2020 is beschikbaar in pdf-vorm.

Geen invorderingsmaatregelen rijnvarenden met werkgever in Luxemburg

De Belastingdienst treft per 16 maart 2020 tot nader bericht tijdelijk geen invorderingsmaatregelen bij rijnvarenden met een werkgever in Luxemburg. Dat laat staatssecretaris Vijlbrief van Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst weten aan de Tweede Kamer.
Top