NOAB

Waarom kiezen voor een kantoor wat is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen? Hans de Boer, ex-voorzitter van MKB Nederland zei het al:

Ik sta aan de kant van de NOAB. “Administratiekantoren zijn meestal goedkoper, laagdrempeliger en verrichten dezelfde dienstverlening voor het MKB als de accountants.” Hans de Boer weet ook dat het merendeel van de bedrijven, die tot zijn achterban behoren, niet kiezen voor een accountant. Administratiekantoren in ons land bedienen ruim 65% van het midden- en kleinbedrijf. Daarbij wordt de agrarische sector buiten beschouwing gelaten.

 

Een NOAB-lid is:

  • de boekhouder/administrateur die tevens uw jaarstukken verzorgt;
  • de financieel manager die de financieringsaanvraag verzorgt;
  • de fiscaal deskundige die de aangiften verzorgt en u fiscaal adviseert;
  • de personeelsdeskundige die de loonadministratie voert en de juiste beloning helpt vaststellen;
  • de inkoper van specialistische kennis die de vraag aan specialisten helder formuleert, waardoor onnodig dure adviesuren worden vermeden;
  • de vertrouwenspersoon die optreedt bij beleidsbeslissingen en organisatievraagstukken.

 

Oplossingsgericht

NOAB-leden kennen de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Een NOAB-lid is zelf ook MKB-ondernemer. Hij spreekt en verstaat de taal van zijn klanten. Hun vakgebied is gekoppeld aan ondernemerszin en dat betekent dat klanten geen hoge drempels hoeven te nemen en dat er binnen NOAB-kantoren geen van negen-tot-vijf-cultuur bestaat. NOAB-kantoren werken oplossingsgericht. Dat gebeurt niet vanuit de pretentie, dat zij altijd en voor alles pasklare oplossingen uit hun mouwen schudden. In voorkomende gevallen kunnen de kantoren een beroep doen op specialisten. Deze specialiseerde vakmensen, die binnen de NOAB Adviesgroep verenigd zijn, kunnen belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van problemen. In de NOAB Adviesgroep werken fiscalisten, juristen, accountants, advocaten en notarissen. Uiteraard heeft daarnaast vrijwel elk NOAB kantoor ook nog eigen relaties.

 

Garantie

De NOAB beroepscode zorgt ervoor dat etisch handelen bij de leden hoog in het vaandel staat en hebben eigen gedrag- en beroepsregels. NOAB-administratiekantoren moeten blijvend aan een aantal strenge eisen voldoen. De NOAB-kantoren die zich in heel Nederland bevinden, zijn duidelijk herkenbaar aan het NOAB-logo.
Tot de verplichtingen van NOAB-kantoren behoren onder meer een verplichte bijscholing, een en de NOAB-leverings- en betalingsvoorwaarden. De NOAB kent een onafhankelijke Tuchtcollege en een College van Beroep. Daarnaast heeft elk NOAB-lid verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zodat de cliënt altijd schadeloos gesteld kan worden.

Meer weten? Klik hier of richt uw vragen aan:

NOAB
Rompertdreef 7
5233 ED ‘s-Hertogenbosch
tel.: 073 – 6141419
fax: 073 – 6140189

Top